Силою, спритністю мірялися козаки у гуртожитку

Силою, спритністю мірялися козаки у гуртожитку

          14 жовтня — свято Покрови, День українського козацтва і День захисника України. Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і відродження України. Указом Президента України 14 жовтня оголошено Днем українського козацтва. Таким чином, Покрова святкуватиметься в нас не тільки як народнорелігійне, а й національне свято. На Запоріжжі була церква святої Покрови, і запорозькі козаки вважали святу Покрову своєю покровителькою. Як відомо людина нерозривно пов’язана з минулим свого народу, його історією. З кожним днем зростає інтерес багатьох людей до нашої історії. Знання свого родоводу, історичних та культурних надбань предків необхідні не лише для піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій у сучасному нашому житті. Ми можемо пишатися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а вміло захищала себе від ворогів. 
Вдячні нащадки низько вклоняються дідам та батькам, які захищали або захищають нашу землю, несуть або несли службу в лавах армії. Завдяки їм наша Батьківщина незалежна, сильна і могутня, а діти можуть сподіватися на щасливе майбутнє.
           Всі наші хлопці,  хочуть бути схожими на своїх батьків та дідусів, які виявили високе почуття патріотизму, національної гідності, мужність та героїзм. Не вийнятком є хлопці, які мешкають у гуртожитку ліцею, тому напередодні свят було проведено розважальну програму “Сильні, спритні, витривалі”. Майбутні захисники змагалися у силі, спритності, кмітливості, винахідливоті. Адже сучасний козак повинен вміти багато чого робити.