Створення буклету в Publisher

Створення буклету в Publisher

Сучасні технології змінили процеси видавничої справи. Традиційні видавничі технології переживають корінні зміни завдяки використанню цифрових методів. Широке розповсюдження комп’ютерів дозволило зробити доступною видавничу діяльність. Кожний може стати видавцем. Тому учні групи Б – 17 вивчаючи тему уроку виробничого навчання «Створення буклету в програмі Microsoft Office Publisher» самостійно створювали електронні публікації. При цьому основна увага була приділена  основним принципам підготовки різноманітної друкованої продукції, а також можливості спробувати себе в  побудові та в ролі видавців, зокрема створити буклет за власним смаком.

Учні впевнилися на власному прикладі, що зараз цілком можна справитися самому за допомогою домашнього ПК із будь-якою рекламною або інформаційною продукцією не звертаючись в друкарні або спеціалізовані центри. Достатньо лише встановити відповідне ПО і ваш комп’ютер миттєво перетвориться в персональну домашню друкарню, яка нічим не буде поступатися професійним побратимам.

Програм для облаштування невеликої домашньої друкарні на чолі із звичним принтером немало. Різноманіття – це, звичайно, добре, але навіщо щось вигадувати, якщо внашому розпорядженні вже є чудовий продукт? В даному випадку мова йде про Microsoft Publisher, що входить до складу офісного пакету від Microsoft.Можливості програми практично безмежні. Величезна кількість шаблонів відкриває можливість створити необхідний рекламний або друкарський продукт за лічені секунди. Список найменувань поліграфічної продукції можна продовжувати до безкінечності: буклети, бланки, календарі, каталоги, конверти, плакати, грамоти – будь-який каприз. І головне, тут не треба нічого створювати з нуля – всі форми кожної публікації вже заповнені, користувачу залишається лише змінити їх в окремому діалоговому вікні.