Священна місія – боронити рідну землю»

«Священна місіяборонити рідну землю»

З 03 по 07 грудня 2018 року викладачами Нестеренко В.О. та Сичовим В.Ю. проведений тиждень Захисту Вітчизни, під час якого їм вдалося посилити увагу учнів до військової справи. Відкриття тижня проведено у вигляді медіалінійки на тему «Збройні Сили України – гарант незалежності держави».

Впродовж тижня відбулися наступні заходи: перегляд тематичного відеофільму з історії Збройних Сил України; виставка-реквієм «Герої не вмирають!»; інсталяція музейних експонатів та історичних стендів «Герої-визволителі Олександрії»; тематичне заняття: «Олександрійсько-Знамянська операція», до 75-ї річниці визволення м. Олександрії від німецько-фашистських загарбників; конкурс рефератів і повідомлень; зустріч з воїнами Збройних сил України, учасниками АТО, присвячену 25-ій річниці Дня Збройних сил України; вікторина на знання історії ЗСУ та предмету «Захист Вітчизни»; книжкова виставка літератури: «Відважні. Незламні. Загартовані» до Дня Збройних Сил України; презентація літератури: «Олександрія в роки війни» та військово-спортивні змагання «Нумо, хлопці!»;

Надзвичайно цікавими та продуктивними виявились заходи-зустрічі з воїнами Збройних сил України, учасниками АТО та пошукова робота для створення виставки-реквієм. Учні отримали позитивний досвід від зустрічей з військовими, а також під час тижня була проведена достатня робота з формування громадянської відповідальності та патріотизму.