Stop! Булінг!

Stop! Булінг!

Сьогодні надзвичайно багато говорять про факти булінгу в навчальних закладах. Телебачення рясніє повідомленнями про непоодинокі прояви жорстокості та знущань серед підлітків, та, навіть, батьків. Сумна статистика говорить, що практично у кожному навчальному закладі у кожній групі, класі є певні «вигнанці», з яких періодично знущаються однолітки чи старші учні.

Чому таке відбувається у нашому суспільстві? Адже, якщо явище булінгу, яке у дорослих згодом переростає у мобінг, настільки поширене, то варто говорити про певні проблеми суспільства. Адже булінг – результат низького рівня сформованості емоційного інтелекту. Саме про те, що таке булінг, його види та методи роботи з учнями з метою профілактики булінгу у групах і розповідала під час семінарського заняття соціально-психологічна служба ліцею. Учасники семінару могли змогу поспівпереживати за героїв мультфільмів, ознайомитись із рекомендаціями, щодо  використання мульттерапії під час позакласних заходів. Не залишився поза увагою і законопроект  щодо протидії булінгу.

У результаті плідної, цікавої, емоційно позитивної роботи слухачі визначили, що головними причинами є особисті комплекси, непорозуміння з іншими та власний негативний досвід. Коли дитині погано, вона переносить свої емоції на інших, часто навіть не розуміючи, що насправді зумовило таку ситуацію. Отож, поважаймо один одного!