Кваліфікаційні пробні роботи у групі КТ-25

Кваліфікаційні пробні роботи у групі КТ-25

У групі КТ-25 були проведені кваліфікаційні пробні роботи кваліфікаційного рівня «Кондитер» ІІІ розряду.

 Мета проведення кваліфікаційних пробних робіт це визначення рівня засвоєння учнями, що допущені до державної кваліфікаційної атестації, знань, умінь та навичок з організації робочого місця кондитера, підготовки сировини до роботи, дотримання технології приготування кондитерських виробів, використання ними передових прийомів і методів праці, досягнення необхідної продуктивності праці та вимог охорони праці.

Для виконання робіт були відібрані завдання, які відповідали вимогам кваліфікаційної характеристики при дотриманні норм часу та якісних показників. Усі завдання мали достатню кількість прийомів та операцій під час виконання яких, учні показали знання, уміння та навички набуті під час навчання та за період проходження виробничої практики.

Під час виконання кваліфікаційної пробної роботи учні виконували завдання з приготування виробів з дріжджового тіста, тортів та тістечок з пісочного та бісквітного тіста, пряників та млинців. Учні уміло поєднували різні  інгредієнти,   застосовували  сучасні девайси та гаджети. Кондитерські вироби  оздоблювали   шоколадом, цукатами, для пікантності смаку додавали  фруктовий сік та натуральні фрукти.

Майбутні кондитери проявили креативність, фантазію та естетичний смак під час оформлення та презентації виробів.

Кваліфікаційні пробні роботи у групі КТ-25 проведені на високому професійному рівні. Державна кваліфікаційна комісія на належному рівні оцінила професійні знання, уміння та навички випускників.