«Українська – це модно! Українська – це круто! Єдиній і рідній мові – бути!»

«Українська – це модно! Українська – це круто! Єдиній і рідній мові – бути!»

Саме під таким гаслом було розпочато лінійку з нагоди відкриття Тижня з української мови та літератури. Гетьманець Олена Олександрівна ознайомила присутніх із запланованими заходами протягом тижня.

Метою цих заходів є: утвердження української мови як мови української нації, виховання почуття патріотизму, любові до рідної мови, залучення учнів до поглибленого її вивчення, сприяти виявленню й подальшому розвиткові творчо обдарованих учнів у галузі літератури.

Наступний день розпочався з оформлення виставки малюнків до творів українських письменників «Безцінна спадщина мого народу». Конкурс малюнків дав можливість учням поділитися своєю уявою про те, як вони розуміють прочитаний твір, який фрагмент їм найкраще запам’ятався та сприяв глибшому ознайомленню з художньою спадщиною великих українських письменників. Приємно, що роботи учнів були креативними та яскравими, виконані різними техніками, композиційно досконалі. Вітаємо призерів конкурсу!

Показовий урок«Дума про добро і зло, любов та ненависть», за повістю «Тіні забутих предків» М. Коцюбинського, який провела Віталія Олександрівна, показав молоді красу і взаємність людських почуттів, учні усвідомили істину добра і зла, формували вміння висловлювати свої враження від прочитаного, поглиблювали знання з етнографії та фольклору. Викладач виховувала в учнів почуття прекрасного, шанобливе ставлення до вірувань та традицій інших народів.

21 лютого запам’ятався учням святом мовознавства «Лунай величне наше слово», з нагоди Міжнародного дня рідної мови, а також традиційно цього дня проводиться Всеукраїнський конкурс з українознавства «Патріот».

Тиждень закінчився проведенням Кав’ярні–гравіккон «Авторська мовознавча кухня» (мовознавча гра сприяла розширенню знань учнів з української мови, виховувала любов до рідної мови, до її історії, до милозвучності, краси рідного слова).

Висловлюється подяка учням, які брали участь у цих заходах і запрошуються до подальшої співпраці