Як готуватись до ЗНО?

Як готуватись до ЗНО?

Підготовка до здачі ЗНО є частіше психологічно важкою. Фізична праця важка, але розумова не менш складна, тим більше коли вона стосується великих об’ємів матеріалу. Шлях до успішної здачі ЗНО це по-перше правильна організація та самодисципліна.

Що потрібно для успішної здачі ЗНО?

  • Розробка плану дій.
  • Виконання поставлених завдань та цілей.
  • Власні зусилля та подолання перешкод.
  • Постійна робота над собою.

Проблеми у підготовці та їх вирішення.

  1. Хвилювання часто є причиною невдачі на іспитах, тому працювати над собою можна за допомогою вправ для емоційного налаштування. Залишившись на одинці заплющ очі зроби кілька глибоких, повних вдихів i видихів, уявляй енергію, яку ти вдихаєш із киснем, а видихай свою невпевненість. Вміння спокійно реагувати на випробування, допоможе тобі у житті.
  2. Кожного дня приділяй хоча б годину на підготовку до ЗНО. Маленька перемога над своєю лінню кожного дня приведе тебе до перемоги і дозволить досягнути результату.
  3. Дозволь co6i мати далеку й високу мрію про майбутнє, вчись досягати мрій. Перемога не завжди приходить до найсильнішого чи найспритнішого. Рано чи пізно вона приходить до того, хто повірив у себе.
  4. Тренуй свою впевненість, лінь та страх, налаштуй свої зусилля на позитивний результат. Пам’ятай: занепокоєння – це емоція, а не метод вирішення проблем.
  5. Плануй свій день. Заведи блокнотик, у який щовечора записуй, що ти зробив сьогодні. I обов’язково перевіряй, чи все з запланованого ти встиг зробити.
  6. Правильно харчуйся, менше приділяй уваги комп’ютеру, телефону та телевізору, адже за межами інформаційного простору є багато цікавого.
  7. Вчися визначати пріоритети – почни день з виконання важливого завдання, допоможи батькам та не залишай на завтра те, що можна зробити сьогодні. Випередження плану зумовлює появу позитивних емоцій та впевненості у своїх силах.
  8. Роби перерви під час виконання завдань на день, змінюй види роботи та відпочивай.
  9. Навчись відпочивати правильно, адже відпочинок це важливо!