“Читання для розуму – те ж саме, що фізичні вправи для тіла”

“Читання для розуму – те ж саме, що фізичні вправи для тіла”

З метою ціннісного ставлення до літератури, книги в нашому навчальному закладі з 18 по 22 березня 2019 р. проходив тиждень зарубіжної літератури. Протягом тижня учні мали можливість ближче доторкнутися до шедеврів зарубіжної літератури, прийняти участь у різних заходах та конкурсах, продемонструвати творчі здібності та ерудицію.

Відкрила тиждень загальноліцейна лінійка під гаслом “Книга оживає завдяки читачеві. Саме він вдихає в розповідь життя, створює у себе в голові уявний світ, в якому існують персонажі”.

Літературна виставка прикрасила вестибюль ліцею про: «Новинки сучасної зарубіжної   літератури  українською мовою» та «Пам’ятники літературним героям».

В рамках тижня, викладач зарубіжної літератури Павлютенкова Л.Г., провела показовий урок зарубіжної літератури на тему “Ш. Бодлер – пізній романтик і зачинатель  модернізму. Збірка «Квіти зла» (загальна характеристика). Аналіз вірша “Альбатрос” з учнями І курсу ШЛП-4;

Серед усіх учнів ліцею було організовано літературний квілт  “Моя book – симпатія”, на якому учні писали рекомендації до прочитаних книг, а також проведено учнівську фотовиставку “Читати не шкідливо, шкідливо не читати”.