Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво.

Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво.

Виробнича практика учнів Державного навчального закладу «Олександрійський  професійний ліцей» – це виконання   на робочих місцях підприємства  усіх видів робіт, передбачених кваліфікаційною характеристикою професії.

 Здобуті на уроках теоретичного та виробничого навчання, знання та уміння з професії кухар, рівень кваліфікації третій розряд, учні групи КТ-26 вдосконалюють на виробничій практиці на підприємствах міста Олександрії та Олександрійського  району.

Щоб оволодіти усіма тонкощами мистецтва приготування їжі потрібно знати дуже багато. Кухар повинен швидко сприймати нову інформацію, самостійно мислити, самовдосконалюватися, вміти готувати кулінарну продукцію високої якості, володіти вишуканим смаком, фантазією мати  стійку увагу, креативність та схильність до творчості. Тому при оформленні та презентації різних страв учні групи на підприємствах проявляють творчість, фантазію та креативність.

Тільки висококваліфікований  робітник який володіє знаннями, уміннями та навичками у приготуванні страв спроможний приємно здивувати відвідувача кожен  раз, коли він розпочинає творити.

Отже виробнича практика на підприємстві дає змогу учням удосконалити знання і уміння, а також отримати  навички та адаптуватися в трудових колективах, що дасть можливість  в недалекому майбутньому стати гідним професіоналом, робітничої гордістю країни.