Результати Всеукраїнської Інтернет-конференції

Результати Всеукраїнської Інтернет-конференції

За підсумками Всеукраїнської Інтернет-конференції «Охорона праці на роботі майбутнього (до Дня охорони праці)» учень групи АсЕл-4 Мельник Максим та  викладач предмету «Охорона праці» Рітченко Олена Евгеніївна  отримали сертифікати учасників заходу.

 Мета конференції полягала у співпраці учнів і викладачів у формуванні професійної компетентності з питань охорони праці, використання проектних та дослідницьких технологій навчання, підвищення пошукової, пізнавальної діяльності учнів.

Тема представленої доповіді: «Основні фактори у створенні безпечного робочого середовища». Стаття увійшла до збірника, який був опублікований за матеріалами конференції. У статті розглядалися питання створення безпечного робочого середовища та  фактори, які на це впливають. Наші дослідники виявили  суму факторів: вміння, бажання, можливість та забезпеченість. З цього зробили висновок, що людський фактор є ключовим фактором у створенні безпечного виробничого середовища. Для запобігання нещасних випадків основне місце займає профілактика, а також формування безпечної поведінки в процесі трудової діяльності. За підсумками зазначили, що формула безпечної праці буде спрацьовувати в тому випадку, якщо роботодавець буде контролювати виконання вимог з охорони праці та виділяти на це достатньо коштів, щоб мати можливість не тільки створювати безпечне робоче середовище, а й на заходи для заохочення працівників за роботу без порушень.