День у серці кожного українця

День у серці кожного українця

На початку листопада повітря завжди терпко пахне мовою. Мичуємо подих українського космосу, віддзеркаленого у звуках, які завжди повноголоссі; у словах, які мають найбагатші синонімічні ряди у світі; у граматичних конструкціях, гнучких і водночас – непохитних. Це ж треба мати таку мову, яка за милозвучністю має тільки кількох посестер – італійську й перську; За кількістю носіїв – друга серед слов’янських і серед 6 тисяч земних – десь у першій половині першої тридцятки!!! Нам неймовірно поталанило з мовою, бо саме вона в особі її найталановитіших носіїв зберегла нас як народ і сформувала як націю…

9 листопада українці відзначають велике духовне свято — День української писемності і мови, що яскраво засвідчує багатолітній тернистий шлях рідного слова і його безсмертних творців. Саме тому, 8 листопада в закладі було проведено тематичну лінійку, присвячену Дню української писемності та мови «День у серці кожного українця».

Під час лінійки викладач української мови і літератури Мітюшкіна Анна Володимирівна та учні групи К -30 нагадали присутнім, що сила слова безмежна, що в українській мові – доля українського народу, що без неї немає нас, українців, як народу, немає минулого, немає і майбутнього! Звучала поезія напам’ять Олександра Олеся і Оксани Забужко. Також, під час лінійки, були переглянуті відеоролики, які  засвідчили – поки живе мова – житиме й народ!