ВИКОРИСТАННЯ ОНЛАЙН-СЕРВІСІВ ПІД ЧАС ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

ВИКОРИСТАННЯ ОНЛАЙН-СЕРВІСІВ ПІД ЧАС ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ

Майже кожен учень або учениця групи Б-17 Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей», що обрали для себе професію оператора комп’ютерного набору, обліковця з реєстрації бухгалтерських даних мають мрію володіти власним бізнесом. І це вимагає від них глибоких знань як комп’ютера, так і бухгалтерії відповідно до рівня кваліфікації.

Саме зараз учні навчаються на ІІІ курсі і вже опанували професію оператора комп’ютерного набору. Тепер вони роблять свій наступний крок до здійснення власних мрій – опановують професію обліковця з реєстрації бухгалтерських даних. Ця професія потребує глибоких знань, умінь та навичок і вимагає наполегливої праці, сконцентрованості та відкриває багато можливостей в подальшій трудовій діяльності.

Працюючи на уроках виробничого навчання учні вже навчилися складати кореспонденцію рахунків, оборотні відомості, баланс, визначати вплив господарських операцій на баланс підприємства, опанували різницю між аналітичними та синтетичними рахунками, оформлювати первинну документацію.

В даний час учні почали опановувати роботу з первинними документами, що супроводжують господарські операції під час обліку грошових коштів і надалі мають ознайомитись і навчитись реєструвати господарські операції у відповідних облікових регістрах. Для того щоб закріпити навчальний матеріал я використовую онлайн-сервіс Onlain TestPad для більш цікавої перевірки знань, який дозволяє провести опитування учнів по матеріалу, що вони вже вивчили. Цей сервіс, як і багато інших, надає можливість використовувати тести, кросворди, опитування та логічні ігри.