Майстер-клас по впровадженню регіонального компоненту

Майстер-клас по впровадженню регіонального компоненту

«Тарти з апельсиново – гарбузовим курдом» –  це тема майстер-класу, що провела майстер виробничого навчання Фоменко В.В.

Французькі тарти  – класичні тістечка, але  згідно робочої програми на уроках виробничого навчання під час відпрацювання завдань  Фоменко В.В. додала до цієї класики наш регіональний компонент – локальний гарбуз. І тістечко від цього тільки виграло – заграло новими сонячними фарбами і набуло знайомого смаку з нотками цитрусу.                         До тарталеток звикли давно. Тепер прийшла черга тарталеток в новому амплуа – тартів.  Насамперед тарт – французький відкритий пиріг на пісочному тісті, начинка якого – фруктова або з заварного крему – викладається, як правило, на основу з невисокими рифленими бортиками. Через спосіб приготування в південних областях Франції, де вони особливо популярні, такий продукт ще називають «солодкою піцою», а його зменшені копії отримали назву тих самих тартів.
     Десерт, який самим ідеальним сином поєднує в собі різні текстури, смаки і навіть кольори. Знайомтеся, це тарт.         Невелике порційне тістечко, з найтоншої хрусткої бази, всередині якої ховається неймовірно ніжна і в той же час щільна начинка з чарівним цитрусовим смаком, а зверху шапка з повітряного, солодшого за нього, безе.
Цей десерт відноситься до середньої категорії складності, але  вимагає чіткого слідування технології: грамам, градусам, способам обробки і їх черговості.