ЗАСТУДА: ЇЖА МАЄ ЗНАЧЕННЯ

ЗАСТУДА: ЇЖА МАЄ ЗНАЧЕННЯ

Зараз настав такий час коли віруси швидко розповсюджуються і ми можемо  легко застудитися.

Потрібно пам’ятати, що під час застуди їжа повинна бути легкою та збагаченою білками, вуглеводами і вітамінами. Перші два дні можна поголодувати, але на наступні дні потрібно забезпечити організм підживленням. Це може бути домашній сир та яйця.

Найкраще вживати продукти, які приготували на пару та у відварному вигляді. Під час застуди відмовтеся від смаженої, жирної, копченої їжі, консервованих продуктів та газованих напоїв.

Можна зробити смузі на основі овочів або з невеликою кількістю ягід і фруктів, кашу з тушкованими овочами, рибу або парову котлету з м’яса птиці. Можна приготувати чорничний кисіль, що сприяє відходженню мокротиння при кашлі.

Дуже корисний курячий бульйон. Ця страва просто необхідна, вона покращує здатність організму боротися з хворобою. Бульйон корисно їсти й при ослабленому імунітеті.

Під час грипу чи гострій респіраторній вірусній інфекції бажано відмовитися від шоколаду та кондитерських виробів. Все тому, що надлишок глюкози знижує активність вашого організму в боротьбі з інфекцією. Відмовтеся також від всіх видів дієт.

Можна їсти трошки чорного шоколаду, натурального мармеладу, сухофруктів і меду.

Що робити, коли виникла застуда чи грип? Використовуйте натуральні засоби: чай з лимоном або молоко з медом. Але цього часто недостатньо.
Потрібно пам’ятати про можливості, що дає харчування. Боротися з застудою треба не тільки ліками. Правильне харчування допомагає перемогти простуду, покращує імунітет. Використовуйте природні джерела вітамінів: квашену капусту, шипшину, заморожені ягоди – всі види смородини, малину, ожину, журавлину.

Часник робить безцінний внесок для захисних сил організму – він природний антибіотик. Ніяке лікування застуди та грипу не може обійтися без рятівної дії часнику.

         До речі, для захисту наших легень від інфекцій дуже важлива роль жирів. Слідкуйте за їх достатнім вмістом в харчуванні. Щодня, в період застуд, вживайте рослинну олію, горіхи, вершкове масло.

Знизити температуру допоможуть морси з журавлини і брусниці. Тільки без цукру. Варення не підходить. Щоб допомогти організму відновитися після застуди харчуйтесь повноцінно.