Майстер-клас «Брускетта з маринованим гарбузом»

Майстер-клас «Брускетта з маринованим гарбузом»

Майстер-клас майстра виробничого навчання Логвін Л.Д. 

Методична комісія продовжує роботу по впровадженню технології   «Маржинальні продукти»

Майстром виробничого навчання Логвін Л.Д. в лабораторії ліцею був проведений майстер- клас з приготування маржинальної страви «Брускетта з маринованим гарбузом» в якій вдало використані локальні  інгредієнти та показано сучасне декорування.
     Брускетта – традиційна італійська  закуска.  Відмінність брускетти  від бутерброду полягає в тому, що хліб для брускетти, як правило підсмажують на сковороді без масла, на решітці або на грилі. Вона також має аналоги і в інших регіонах.  В наш час – це закуска – аперитив перед основними прийомами страв . Це гарячий і хрусткий хліб, який натирається часником  по поверхні, приправляється оливковою олією, зверху на брус кету викладають авакадо, в’ялені помідори, кальмари, різноманітний сир та шинку.  Але ж ми говоромо сьогодні про маржинальність, і для нас було викликом знайти щось відповідне, цікаве та  водночас  локальне і недороге.
      Таким продуктом виявився гарбуз – універсальна сировина, до речі суто регіональний овоч, який має дуже велику гамму смакових відтінків та широкий спектр застосування. Слайси нарізаного гарбуза були попередньо запечені, потім замариновані в яблучному оцті ( замість лимона), столовій гірчиці ( замість соєвого соусу), в медові та букеті  локальних спецій ( сушена м’ята, чебрець, часник, васильки, кріп), після  двогодинного маринування слайди гарбуза були віртуозно викладені на хрумкі та хрусткі брускети, политі соняшниковою олією, притрушені обсмаженим та подрібненим гарбузовим насінням та прикрашені листочками кульбаби, молодими паростками часнику. 
    Приготування супроводжувалося технологічними поясненнями майстра та його відповідями на запитання колег і учнів. Дегустація наприкінці майстер-класу не залишила нікого байдужим.