Щоб не лише корисно, а ще й смачно

Щоб не лише корисно, а ще й смачно

Здавна значне місце у харчуванні українців займає риба. І в минулі часи, і тепер рибні страви входять у повсякденне і святкове меню. Білки, жири та вітаміни А, Д, кальцій, фосфор, залізо, йод – ось далеко не повний перелік тих корисних речовин, які ми отримуємо, вживаючи в їжу рибу. Статистичні дані свідчать про те, що більшість українців, які досягли успіхів та визнання, є завзятими рибалками.  Ловити рибу – велике задоволення, а їсти її – ще більша користь.

 Не секрет, що, наприклад, в країнах Азії рибу вживають у сирому вигляді не дуже переймаючись процесом приготування. Але для того щоб страви з риби були дійсно корисними для наших споживачів, або рибна вечеря в сімейному колі не закінчилася поїздкою до лікарні, треба вміти її правильно приготувати.

На уроці виробничого навчання учні групи К-29 вчилися готувати напівфабрикати з рибної натуральної січеної маси, а саме: січеники українські, ковбаски  українські, товченики, зрази «Хрещатик», котлети «Бригантина». Майбутні кухарі, працювали на уроці старанно та завзято, аби у подальшій своїй професійній діяльності вміти задовольнити найвибагливіших споживачів, щоб приготовані ними страви з риби були не лише корисні, а ще й смачні.