STEM

STEM

Кожен з нас давно чув про STEM. На базі НМК ПТО Кіровоградської області був організований семінар, у якому бралаучасть викладач фізики та математики нашого навчального закладу Шаповал А.В. Обласний семінар був цікавим і пізнавальним для заглиблення викладачів природничо-математичної підготовки у технологію STEM – освіти.

Учасники ознайомилися з напрямами впровадження технології STEM-навчання в аспекті розвитку здібностей та інтелектуального саморозвитку особистості учнів.

STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) — наука, технології, інженерія, математика. STEM-освіта не лише спрямовує увагу на природничо-науковий компонент навчання та інноваційні технології, але й активно розвиває творчу складову особистості та критичне мислення. У формі педагогічного діалогу були розкриті теоретичні аспекти заявленої проблеми та акцентувалась увага на тому, що STEM-освіта є джерелом дослідно-експериментальної роботи та інноваційної діяльності педагогічного працівника. Педагоги дізналися про доцільність та особливості використання STEM-орієнтованих підходів до навчання у сучасному освітньому просторі і на практиці опанували уміння щодо застосування  STEM – навчання та взяли участь у дискусії «Як створити освітнє середовище засобами STEM – освіти?». Педагогічні працівники мали змогу ознайомитись з готовими навчальними проектними роботами за даною технологією, яку їм презентували їх колеги.