«Феномен великого генію»

«Феномен великого генію»

З 10.02.2020 по 14.02.20 пройшов предметний тиждень з хімії та біології. Розпочався тиждень лінійкою присвяченою 186 річниці з дня народження Д. І. Менделєєва на тему: «Феномен великого генію».

Хіміко-біологічна вікторина для учнів І і ІІ курсів «Хімічний мікс», на якій учні активізували свої знання з предметів. Під час вікторини повторили і закріпили знання з неорганічної та органічної хімії. Завдання вікторини були пов’язані з історією, фізикою, математикою, дали змогу учням найбільш максимально проявити свої знання та навички. Учні активно приймали участь у вікторині, жваво відповідали на питання.

Конкурс листівок-висловлювань знаменитих людей світу про науку хімію між учнями І і ІІ курсів  на тему: «Устами знаменитих».

Конкурс присвячений річниці відкриття періодичного закону, «Відгадай мене!» для учнів І і ІІ курсів збирали та давали відповіді на подані запитання.

 На відкритому позакласному заході професійного спрямування з хімії на тему: «Глина: від минулого до сучасності» для учнів І  курсу, викладач Повстяна В.Р. розкрила ряд цікавих фактів та про застосування глини в різних куточках світу на протязі століть, підкреслено унікальність даного матеріалу для різних сфер діяльності людини..        

       Загалом заходи тижня мали на меті виховувати любов учнів до рідного краю, рідної землі, бережливе ставлення до природних ресурсів, активізацію пізнавальної діяльності учнів, розширювати і поглиблювати їх знання з хімії та біології, а також пов`язати навчальний  матеріал з іншими предметами, такими як історія, географія, математика, фізика. Переможці конкурсів  та активні учасники виховної години були нагороджені сертифікатами.