SaaS – що це таке?

SaaS – що це таке?

Відповідь на це питання учні групи ОТ‑1  отримали від викладача професійно – теоретичної підготовки Рітченко О.Є. під час вивчення теми «Ведення бухгалтерського обліку за допомогою автоматизованих бухгалтерських програм».

Модель SaaS (Software as a Service, що в перекладі означає «програмне забезпечення як послуга») – це система продажу програмного продукту, при якому доступ користувачеві надається через Інтернет. Тобто замість того, щоб купувати і встановлювати програмне забезпечення у себе на комп’ютері локально, сервіс доступний через всесвітню павутину або, як кажуть, із хмари.

Найпростіший приклад SaaS – це Google Docs, безкоштовний сервіс для роботи з документами.

Сьогодні поширене явище, коли SaaS-сервіси використовуються для бухгалтерського обліку. Популярність цієї моделі щорічно зростає. За прогнозами експертів, така тенденція збережеться і в найближчі роки. Це й не дивно, адже так користувачі отримують в розпорядження сучасні технології практично без зусиль зі свого боку. Саме тому ми крокуємо в ногу з часом і знайомим учнів з хмарною системою обліку «Облік SaaS» – це автоматизована хмарна бухгалтерська система для підприємств різного профілю, призначена для автоматизації бухгалтерського, податкового та операційного обліку та управління бізнесом великих, середніх і малих підприємств.

Відмітною властивістю сервісу є можливість працювати безлічі клієнтів на основі однієї з базових конфігурацій, що надаються розробниками. У той же час, сервіс, маючи в своєму складі вбудоване середовище розробки, підтримує можливість налаштування під конкретного клієнта.

Сервіс розміщений в захищеному дата-центрі, який гарантує збереження даних і забезпечує високу відмовостійкість сервісу і роботу в режимі 24/7. Сервіс-провайдер забезпечує проведення резервного копіювання даних клієнтів і можливість відновлення даних з резервних копій у разі втрати цих даних. Резервні копії зберігаються окремо в хмарному файловому сервісі.

Розробники сервісу гарантують збереження особистої, комерційної та секретної інформації клієнтів сервісу, і не зобов’язані передавати інформацію та дані клієнтів будь-яким органам, організаціям і структурам в рамках чинного законодавства в Україні. Знання отримані на уроках дають можливість стати нашим випускникам конкурентоспроможними на ринку праці.