Тиждень зарубіжної літератури

Тиждень зарубіжної літератури

З метою ціннісного ставлення до літератури та книги в нашому навчальному закладі з 24 по 28 лютого 2020 р. пройшов тиждень зарубіжної літератури. Гаслом тижня був вислів: Читати про книги так само цікаво, як і читати самі романи ”.

Протягом п’яти днів учні демонстрували творчі здібності, ерудицію, розгадували кросворди, разом з викладачем Павлютенковою Л.Г. підготували довідник “Іх доля завела в Україну”, малювали комікси, довідалися про те, на яких монетах зображені герої літературних творів та фото письменників.

28.02.2020 року група К-29 на літературному хайпі з темою: “Як вивчають літературу там: досвід США та європейських країн” відстоювали свою позицію щодо питання: «Для чого вчимо літературу? Як вивчають літературу там: досвід США та європейських країн».

Що ж таке “хайп”?  Хайп – це галас, хайпувати – галасувати, сперечатися, доводити один одному свою позицію. Учні підготували цікаву інформацію про те, як вивчають літературу у Франції, Німеччині, Чехії, Англії та США. Висновок, який зробили учні після закінчення тижня: літературу треба вивчати, тому що, по-перше, вона – ключ до знань. Ще наші предки казали: «Люди перестають мислити, коли перестають читати»; по-друге, література розвиває кругозір людини, адже дуже цікаво зазирнути в книгу і опинитися учасником подій минулого – лицарських турнірів, походів і війн, або стати свідком наукових досліджень, більше дізнатися про історію свого рідного краю або познайомитися з тим, як живуть люди в інших країнах; по-третє, література розвиває фантазію і мислення. Коли читаєш цікаву книгу, дуже легко уявити себе вченим або героєм, фараоном або воєначальником, також легко подумки побувати у будь-яких країнах і навіть відправитися у космос;
по-четверте, досвід який ми набуваємо завдяки літературі, досить часто допомагає нам приймати правильні рішення у різних життєвих ситуаціях. Іноді, навіть, дивлячись на героїв тієї чи іншої книги, ми впізнаємо самих себе або своїх друзів, вчимося на чужих помилках і намагаємося їх не повторювати; по-п’яте, читаючи, з кожною новою прочитаною книжкою людина стає освіченішою як в усній, так і в письмовій мові, поповнює свій словниковий запас та стає більш цікавою для спілкування.