Тиждень з професії загальних для всіх видів економічної діяльності та швейного профілю

Тиждень з професії загальних для всіх видів економічної діяльності та швейного профілю

У Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей»  проходив тиждень професій загальних для всіх видів економічної діяльності та швейного профілю на тему: «Професійний коворкінг»

У єдиному робочому просторі тижня відбувалися заходи мету яких об’єднувало прагнення підвищити інтерес учнів до своєї професії та навчальної діяльності, а також вихованню самодисципліни та самоорганізації.

Після відкриття тижня, у понеділок, проведений креативнй простір «Я і моя майбутня професія», де учні груп Б-17, КР- 1 та ОТ -1 рекламували свої професії, вони представили яскраві світлини.

Навчально-тренувальний простір «Швацька справа для чайників» познайомив присутніх з   однією із стародавніх професій, яка докорінно змінилася в процесі науково – технічного прогресу – це професія кравця.  

Цікавий  відеоролик, який презентували учасники заходу, розкрив історію створення ґудзика. І на завершення, конкурс з правильного пришивання ґудзика, який показав, що всі вміють пришивати ґудзики, але технологію знають одиниці.  

У просторі стартапу «Створюй та заробляй» учні ліцею  ознайомилися  з можливостями створення мобільних додатків на базі операційної системи Android. Простір стартапу дав присутнім відповідь на питання: – мобільний додаток, що це і для чого він потрібен? Присутні розглянули три способи заробітку завдяки додаткам. Один з таких додатків, створених викладачем, учні змогли протестувати прямо на заході чим були не аби як задоволені.

У квесті «Криптовалюта тижня», який   мав на меті ознайомити учасників з криптовалютами, які останнім часом користуються підвищеною увагою. Під час перерви наші команди чекали різноманітні локації і завдання. В ході заходу цікаво було  дізнатися про існування української крипто валюти – карбованця.

Креативний простір «Фінансовий геній» став цікавим та продуктивним для всіх учасників.

Учні мали змогу показати не тільки свої теоретичні знання з бухгалтерського обліку, а й вміння приймати професійні рішення.

Завершив тиждень інтелектуальний простір «Знання чи фортуна?». Тож таке поняття як «фінансова грамотність» ми чуємо дуже часто, а що це значить. Питання  «Як витрачати, щоб на все вистачало?» – чи не одне з найактуальніших питань сьогодення, цій темі був присвячений наш останній простір. В ході заходу учні отримали відповіді на дані питання і отримали пам’ятку з фінансової грамотності.