Святковий пиріг коханій жінці

Святковий пиріг коханій жінці

Зліпили у вигляді свята, присвяченого Міжнародному дню прав жінок і миру, та, такий, що всілякі передсвяткові турботи, хвилювання, труднощі залишилися позаду, теплі посмішки, радісні обличчя і чудовий настрій, що полум’яніли протягом концерту, маємо надію залишилися на всі вихідні. Історія свята сягає у далекий 1857 рік і має сумнівну історію,  але хай там як ми обрали ту, яка нам більше до вподоби. Отже, за офіційною версією, свято пов’язане із “маршем порожніх каструль”, який відбувся 8 березня 1857 року в Нью-Йорку. Тоді жінки, які працювали на текстильних фабриках, протестували проти поганих умов праці та низьких зарплат. Під час маршу вони били в ці самі каструлі, вимагаючи надати їм 10-годинний робочий день замість 16-годинного, рівну з чоловіками заробітну плату і виборче право
Ця ж версія говорить і про відому німецьку комуністку – Клару Цеткін. Саме її часто називають жінкою, яка заснувала свято 8 березня. У 1910 році на форумі жінок в Копенгагені Цеткін закликала світ заснувати Міжнародний жіночий день 8 березня. Вона мала на увазі, що в цей день жінки будуть влаштовувати мітинги і демонстрації, і тим самим звертати увагу громадськості на свої проблеми.

І якби тим жінкам, яким ми зобов’язані за свято 8 березня – суфражисткам, сказали, що через сто років жінки стануть готуватися до цього дня в салонах краси, а потім приймати в подарунок від чоловіків квіти, парфуми і компліменти, – ці дами точно би втратили самоконтроль. А реакцію революціонерки Клари Цеткін, яка надала Жіночому дню статус щорічного та Міжнародного, взагалі важко уявити. Добре, що старі революційні жіночі часи вже давно минули, а до нас з ледь відчутним весняним  подихом приходить чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, кохання, пов’язане з жінкою. Жінка виступає берегинею роду, миру злагоди і гармонії на рідній землі. Без її підтримки, розуміння, ініціативності та творчої думки неможливі добрі зміни в нашому житті.
          Дякуємо нашим учням, які додали цікавих родзинок у святковий пиріг у вигляді своїх талантів, адже свято вийшло веселим і гамірливим!