Звіт про проведення тижня історії

Звіт про проведення тижня історії

У період  з 02.03 по 06.03.2020 року, у ліцеї був проведений тиждень історії, з метою вивчення нових форм й методів роботи з учнями, розвитку творчості та інтелектуального розвитку.

Розпочався тиждень з лінійки, що була присвячена відкриттю тижня, під час якої викладач історії – Ковальчук О.Г. ознайомив присутніх з планом роботи.

Проведений історичний брейн-ринг серед активу учнів І курсу «Історія-це цікаво» мав на меті пригадати важливі історичні дати , цікаві факти та особистостей з всесвітньої історії. За результатами змагань І місце посіли учні групи К-30, ІІ місце – учні групи АсЕл-5, ІІІ місце- учні групи ШлП-5.

Протягом тижня у бібліотеках навчальних корпусів тривала книжкова викладка «Творимо історію разом».

Вестибюль прикрасила історична афіша «Відомі українські історики» та роботи конкурсу малюнків «Істрія в малюнках». Переможцями конкурсу історичних малюнків стали такі учні: І місце – учениця групи К-30 Романова В., ІІ місце – учениця групи К-29 Гресь А., ІІІ місце – учень групи ШлП-4 Бугара Д.

Історико-педагогічний колаж з групою К-29 провела психолог Акацатова О.В., тим самим розповіла про особливості визначення рис характеру людини за зовнішніми ознаками.

Історичні мандри «Що в імені твоєму» провела з групою ШлП-4 завідуюча бібліотекою Молотюженко В.В., яка розкрила таємниці, розповіла про перші історичні згадки, легенди та оповіді щодо походження власних імен, імен по-батькові та прізвищ. Переможці та активні учасники тижня історії були нагороджені солодкими призами. Проведення тижня було спрямовано на збагачення знань учнів з вітчизняної та всесвітньої історії, розвитку логічного мислення, вміння працювати в команді, актуалізувати знання, виховання в учнів ліцею інтересу до історії.