ПОЕТ, ЯКИЙ ПОЄДНАВ УКРАЇНСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ ДОСВІД З БАГАТОВІКОВОЮ ЄВРОПЕЙСЬКОЮ ТРАДИЦІЄЮ

ПОЕТ, ЯКИЙ ПОЄДНАВ УКРАЇНСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ ДОСВІД З БАГАТОВІКОВОЮ ЄВРОПЕЙСЬКОЮ ТРАДИЦІЄЮ

Березень місяць багатий на літературні визначні дати. Саме в березні народився наш Кобзар , в березні відзначається день поезії. Саме в березні народилися видатні поети Ліна Василівна  Костенко та Максим Тадейович Рильський. Цього року відзначається 125 – річчя з дня народження Максима Рильського.   Тож пропонуємо вам ознайомитися з  цікавими фактами з біографії поета.

Максим Рильський – один з найбільших поетів України ХХ ст. Його ім’я утвердилось як ім’я поета-класика. Справді, все плинне, але вічним є правда, любов і краса,  що стали духовною основою творчості Рильського.

Батько був сином багатого польського дворянина Розеслава Рильського і княжни Трубецької.

Мати Рильського була взірцем тактовності, натуральної шляхетності й товариської культури, вона частувала чаєм, як справжня пані дому, і ніхто не відгадав би її селянського походження.

Максима Рильського назвали на честь Максима Залізняка

Дитинство Рильський провів у селі Романівка Житомирської області. Мав багато захоплень.

Рильський почав писати рано, перший вірш було надруковано, коли йому було лише 12 років. А перша юнацька збірка поезій «На білих островах» вийшла коли Максиму було лише 15.

На роялі поет грав надзвичайно чудово, адже музики вчив його сам Микола Лисенко, батьків друг.

Письменник захоплювався мисливством.

Крім написання поезії Максим Тадейович займався також літературними перекладами

Особисте життя поета  теж вельми цікавим. Він багато років прожив із старшою на 9 років дружиною Катериною, яку відбив у друга. Коли Максим попросив Катерину вийти за нього заміж, то вона поставила лише одну умову: якщо він всиновить її шестирічного сина Жоржа. Поет погодився. Одружилися вони 12 липня 1926 року.

Помер Максим Рильський 24 липня 1964 року. Він пережив свою кохану дружину Катерину на кілька років, був похований у Києві на Байковому кладовищі. А щоб познайомитися з його творами та життям просто наберіть в Google “Максим Рильський”. Тож приємного вам знайомства з неординарною особистісттю.