Цікаві факти про ліс

Цікаві факти про ліс

21 березня з 2012 року  людство  відзначає Міжнародний день лісів. Наша планета являє собою єдиний організм, де немає нічого зайвого, і кожен його елемент важливий. Ліси займають третину всієї суші нашої планети. Людство і ліси між собою пов’язані нерозривно.

Не буде перебільшенням сказати, що наше з вами існування майже неможливе без них. Ліси– джерело цінних ресурсів, а також домівка для багатьох видів рослин та тварин.  Вашій увазі представляємо декілька цікавих фактів про цю важливу екосистему нашої планети.

111 метрів – висота найвищого дерева в світі. Це секвоя вічнозелена, яка росте в американському штаті Каліфорнія.

Сумарний вміст зв’язаного вуглецю в лісах нашої планети оцінюється в 650 мільярдів тонн. Це набагато більше, ніж та, що міститься в атмосфері Землі.

82% всіх у світі лісів, що були вирубані  відновлюються природним шляхом або за допомоги  людини.

Незважаючи  думку про багатство звуків тропічного лісу, вдень в там панує майже мертва тиша. Тільки раптовий постріл або викрик можуть викликати крики численних птахів, мавп та інших його  мешканців.

З деревини одного Махагонієвого (червоного) дерева можна виготовити кілька одиниць меблів, вартістю 1 млн. доларів. Так само з цього дерева  виготовляють музичні інструменти. Не дивно, що таких дерев стає все менше і менше, а музикантів – все більше і більше.

На  виготовлення одного аркуша паперу формату А4 потрібно від 13 до 21 грама якісної деревини, а для виготовлення однієї книги потрібно  близько 5 кілограмів древесної  сировини.

Для виробництва паперу у світі щорічно вирубується більше 125 мільйонів дерев. А скільки нікому не потрібних рекламних газет і листівок валяється по під’їздах, в мусорних баках і просто на вулицях наших міст – і підрахувати неможливо!

В Європі щорічно використовується не менше 31 мільйони тонн паперу і пакувального картону.

Тому закликаємо , Вас, не викидати використаня листи паперу а збирати їх та здавати до пунктів прийому макулатури. Так ви врятуєте не  тільки дерева  а й тварин,  для яких ліс є їхньою домівкою.

А перед тим як з друзями піти  до лісу пам`ятайте про правела поведінки в лісі та перегляньте будь ласка це відео і завжди пам’ятайте про правила поведінки в лісі. https://www.youtube.com/watch?v=hqoLCx6l3Hg