Живі свідки минулого в житті сучасності

Живі свідки минулого в житті сучасності

Ми творці своєї історії і культури. Пророчі слова Максима Тадейовича Рильського «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» лунають крізь віки та є повчальними для кожного з нас. Пам’ятати та берегти історичні пам’ятки, багатовікове надбання українського народу є громадським та державним обов’язком.

Так 18-го квітня стало традицією вшановувати історичні пам’ятки та визначні місця в усьому світі. Цей День встановлений в 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць (ІКОМОС), створеної при ЮНЕСКО. Відзначається з 18 квітня 1984 року.

В Україні цей день має назву «День пам’яток історії та культури» відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 року № 1062/99, який відзначають щорічно 18 квітня.

Світ налічує багато прекрасних місць та пам’яток, справжніх шедеврів культури та архітектури, найвеличніших витворів, що височать як живі свідки минулого в житті сучасності. Бібліотека ліцею радо представить вам деякі з них. Детальніше… https://drive.google.com/file/d/1u0QnMJxlEajPsNckHKGtSdDDJF5EntPB/view?usp=sharing