Вишиванка – дзеркало народної душі

Вишиванка – дзеркало народної душі

Кожного року в третій четвер травня в Україні відзначається День Вишиванки, цього року свято відзначимо 21 травня. День вишиванки започаткували у Чернівцях в 2006 році. Ініціаторка – письменниця та журналістка Леся Воронюк, яка будучи ще студенткою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонувала своїм однокурсникам раз на рік приходити в Університет у вишиванці. Її підтримали інші студенти й викладачі та одяглися відповідно. У перший рік учасників акції було небагато, але з кожним роком День вишиванки набув все більшої популярності.

Вже через чотири роки День вишиванки відзначали у Львові та Сімферополі, а в подальшому і далеко за межами України. За сприяння діаспор цей день відзначають у США, Канаді, країнах Європи, Австралії та ін. На сьогодні День вишиванки відзначають більш ніж у 50 країнах світу.

 В ліцеї, попри карантин, День вишиванки обов’язково відбудеться. Бібліотека підготувала вам народознавчу скриню, в якій кожен допитливий, зазирнувши в середину, знайде дещо потаємне. Скриня приховує не тільки купу цікавих фактів та  історій, пов`язаних з вишиванкою,  а й таємні коди, що наші предки приховали у вишивці. Тож відчиняйте скриню!https://cutt.ly/WyRIoUG