Спочатку було слово

Спочатку було слово

Щорічно 24 травня у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія – творців слов’янської писемності та відзначають День слов’янської писемності і культури.

Святкування пам’яті святих братів мало місце у всіх слов’янських народів ще в давні часи, але потім, під впливом різних історичних та політичних обставин, було забуте. На початку XІX століття, разом із відродженням слов’янських народностей, відновилася й пам’ять про Кирила і Мефодія. У 1863 році в Русі була прийнята постанова святкувати пам’ять братів 11 травня (24 травня за новим стилем). Двадцятирічна просвітницька їхня діяльність та їх учнів мала всеслов’янське значення: вони підняли освіту і спільну культуру всіх слов’янських народів на високий щабель, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності, фундамент усіх слов`янських літератур.

          В Україні День слов’янської писемності й культури відзначається щорічно  з 2004 року. Бібліотека ліцею, незважаючи на карантин, підготувала для вас віртуальну виставку, присвячену Дню слов’янської писемності і культури “Спочатку було слово” Запрошуємо вас у дивовижну мандрівку світом мови.https://cutt.ly/1yT293p