Олімпійський тиждень – 2020

Олімпійський тиждень – 2020

7 вересня 2020 року, інформаційною хвилиною на тему: «Олімпійський спорт – надзвичайне явище в історії людства» та з нагоди Дня фізичної культури і спорту, у ліцеї розпочався Олімпійський тиждень, на якому учні ознайомились з метою відзначення свята, історією розвитку спорту, дізнались про те, чому регулярні заняття фізкультурою, які раціонально входять у режим праці і відпочинку кожної особистості, сприяють зміцненню здоров’я та істотно підвищують ефективність виробничої діяльності та життя в цілому.

Того ж дня, в інформаційних куточках, було розміщено просвітницькі матеріали на тему: «Унікальні факти про Олімпійські ігри», що сприяли розширенню знань учнів щодо зародження та розвитку олімпійського руху.

Двозначний вислів і креативний зміст виставки-виклику: «Будь у формі!» у бібліотеках ліцею з 8 вересня, привертав увагу й зацікавлював користувачів.

9 та 10 вересня представниками соціально-психологічної служби ліцею проведені бесіди на тему: «Без здоров’я немає щастя», які розглядали здоров’я, як головну складову щастя, а також, стан гармонійного поєднання активного способу життя,  збалансованого харчування та відмову від шкідливих звичок.

10 вересня на футбольному майданчику навчального корпусу №1, серед мешканців гуртожитку, проходив Олімпійський турнір «Спорт наш друг!». Під час спортивних конкурсів та естафет, команди змагались у вправності володіння футбольним м’ячем, спритності, швидкості та опановували вміння злагоджених командних дій. Підсумком турніру стало нагородження переможців та учасників турніру солодкими призами. 

11 вересня першокурсники стали учасниками інтелект-game «Розумна шахівниця», який відбувся у бібліотеці корпусу №2. Учні не просто грали в шашки, а й відповідали на запитання, розгадували непрості задачі й цим команди «червоних» і «білих» заробляли собі бали. Захід пройшов у дружній атмосфері й прокачав учасникам не тільки м’язи, а й мозок.На завершення Олімпійського тижня, під час класних годин, в групах був проведений Олімпійський урок на тему: «Спорт і фізичне виховання – утвердження здорового способу життя та зміцнення миру», на якому класні керівники та майстри в/н ознайомили вихованців з історією започаткування Стародавніх Олімпійських ігор, відродженням Олімпіад сучасності, традиціями і принципами олімпізму, видатними досягненнями кращих світових та українських атлетів, а також перспективами розвитку спорту у сучасному світі.