Нова сходинка у професійне життя

Нова сходинка у професійне життя

З 1 вересня 2020 року група ШЛп – 6 приступила до занять та почала навчатися   професії «Штукатур, лицювальник –  плиточник». Розпочавши навчання в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей»  учні з перших  уроків теоретичного та виробничого навчання проявили інтерес до обраної професії. Так як учні починають вивчати першу професію «Штукатур», то вони спочатку і дізналися про  всі аспекти роботи штукатура, які полягають у виконанні вирівнюючого або декоративного шару розчину на поверхнях стін, стель та інших конструкцій.

Штукатур – кваліфікований робітник, що спеціалізується на внутрішній і зовнішній обробці будівель. Свою роботу фахівець може виконувати як вручну, так і за допомогою засобів механізації. Ця професія займає особливе місце серед будівельних професій. Штукатури першими починають обробку будівель, створюють основу.

Деякі учні розповіли, що вже виконували будівельні та ремонтні роботи, допомагаючи батькам вдома. Майбутні будівельники енергійні, веселі та завзяті. З перших днів навчання ведуть активний спосіб життя в стінах ліцею. Викладачі та майстри виробничого навчання вкладають в учнів частинки духовності та неоцінених знань, допомагають обрати вірний життєвий шлях та зрозуміти людські глибини. І з кожним днем учні відкривають для себе, щось нове та цікаве.