Секрети створення оксамитової поверхні на кондитерських виробах

Секрети створення оксамитової поверхні на кондитерських виробах

Велюрове покриття — оригінальний спосіб оформлення святкового торта і відмінний варіант для професійних та аматорських кондитерських виробів. Бархатисте покриття виглядає красиво і незвично, при цьому приготувати торт з велюровими крапельками самостійно набагато простіше, ніж здається на перший погляд.

Шоколадний велюр-спрей

       Кондитерські велюр-спреї виготовляють з шоколаду і какао-масла з додаванням всіляких барвників. Основою ефекту бархатистого покриття на тортах служить різниця температур — заморожений кондитерський виріб і підігрітий велюровий спрей створюють покриття, що віддалено нагадує краплі.

    Компактних балончиків з велюром вистачає не менш ніж на 8-10 святкових тортів, а для використання продукту не потрібно купувати фарбопульт — зручна аерозольна форма дозволяє наносити продукт тонкий рівномірним шаром без особливих зусиль і спеціальних навичок, при цьому отриманий результат зазвичай не поступається ефекту з використанням професійних інструментів.

Спреї відмінно підходять для тих, хто віддає перевагу поєднувати два або кілька кольорів при оформленні одного виробу. Харчові фарби і барвники з велюровим покриттям представлені в широкому асортименті у будь-якому кондитерському магазині, що дозволяє без праці створювати найскладніші кулінарні шедеври.

Особливості застосування

Перед використанням, балончик з велюром слід прогріти в теплій воді — це забезпечить повноцінне нанесення продукту на готовий виріб. Розмір велюрової крихти залежить від діаметра сопла аерозолю, що дозволяє експериментувати з розмірами і підбирати продукт, який відповідає вимогам кожного майстра.

В якості підготовки до покриття необхідно вирівняти поверхню торта за допомогою щільного мусу або улюбленого крему. Потім потрібно добре охолодити продукт — не менше півгодини в морозильній камері до повної заморозки. Відразу після виймання торта з морозилки, потрібно використовувати кондитерський велюр. Розпиляти вміст балончика слід з відстані близько 20 см. Перед покриттям необхідно приготувати поверхню. Для цього використовують харчову плівку, поліетиленові пакети або тканину, також можна спорудити спеціальний коробок з паперу або картону. Сам торт краще розмістити на підставці — це допоможе швидше і зручніше розподілити покриття.

Велюровий спрей підходить для покриття на будь-які продукти: шоколад, суфле, мастика, вершковий, білковий та інші креми. Нехай всі ваші починання увінчаються успіхом, а ваші шедеври порадують рідних і близьких не тільки вишуканим смаком, але і розкішним оформленням.