Обрав професію – обрав долю

Обрав професію – обрав долю

З 1 вересня приступили до навчання учні групи СЕТ-2 за професією слюсар-ремонтник, яка інтегрована з електрозварник ручного зварювання.

Невід’ємною умовою успішного  функціонування  економіки  будь-якої держави є наявність високоякісної, конкурентоспроможної робочої сили.   

Останніми роками в нашій країні дуже мало людей хоче працювати кваліфікованим робітником. Результатом цього є недостатня кількість робітників заводів, фабрик та сфери обслуговування населення. Серед робочих професій слюсар-ремонтник – одна з найпоширеніших, яка затребувана у різних галузях промисловості.

Сучасне  виробництво  повністю  механізоване. Без техніки люди не уявляють життя. Уся промисловість функціонує на застосуванні машин, які полегшують а бо й  зовсім замінюють людську працю. Робота по дому сьогодні  теж  неможлива  без  побутової  техніки.  Але  вся  техніка,  як виробнича,  так  і  побутова  потребує  догляду,  профілактичних  заходів, ремонту, обслуговування. Тому переоцінити важливість професії слюсаря складно. Праця слюсаря-ремонтника потрібна в багатьох галузях виробництва: на машинобудівних підприємствах, в будівельних організаціях, в сільському господарстві, на підприємствах і організаціях сфери побутового обслуговування тощо.

Слюсар-ремонтник займається монтажем, налагодженням, регулюванням і діагностуванням механізмів. Після виявлення проблеми він проводить ремонт, заміну зламаних деталей, монтаж нових. Поточний профілактичний ремонт передбачає чищення та змащування вузлів і агрегатів, заміну деталей з терміном придатності, що закінчився.

Великим попитом в Україні користується професія електрозварник. Зварювання – надійний та економічний спосіб нероз’ємного з’єднання деталей машин, конструкцій та споруд. Зварювання є одним із основних технологічних процесів виготовлення та ремонту виробів у різних галузях промисловості, будівництва, транспорту. Молодим фахівцям, які тільки що закінчили ліцей, роботу довго шукати не доведеться – вона знаходить їх сама. Слюсар-ремонтник, електрозварник ручного зварювання – професія для тих, хто хоче жити гідно!