Найвища ціна заради життя

Найвища ціна заради життя

Вже 34 роки минуло від дня Чорнобильської трагедії, наслідки якої не дають і, вочевидь, не даватимуть спокою ще багато років. Крім Міжнародого дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, який ми відзначаємо 26 квітня, є ще одна дата в календарі, яка стосується аварії на ЧАЕС.

          Щорічно з 2006 року в Україні 14 грудня відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Указ N 945/2006 «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» підписаний Президентом України 10 листопада 2006 року.

          Саме 14 грудня в газеті «Правда» було надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд на атомній станції. І тоді в 1986 р. Учасники ліквідації зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу.

          Щоб вшанувати пам’ять ліквідаторів тої страшної трагедії та нагадати про їхній подвиг в бібліотеці ліцеї організована інформаційно-історична викладка «Найвища ціна заради життя», де представленні матеріали, на сторінках яких вони постають перед нами немов живі та переносять нас в ту весняну ніч з 25 на 26 квітня.           Ми повинні завжди пам’ятати  про солдатів атомного фронту, які ціною власного життя зберегли наші.