Готуємо страви з м’яса

Готуємо страви з м’яса

Що може бути кращим за страви з мʼяса? Лише смачно приготовані страви з мʼяса!

Напевно, розмови про те, чи потрібне нашому організму м’ясо, ніколи не вщухнуть. Проте усі суперечки, про шкоду чи користь цього продукту харчування, вчені перекреслили однозначним висновком: тваринний білок необхідний для здорового розвитку людини.

 Страви з м’яса – це основне джерело повноцінних жирів, білків, мінеральних речовин, вітаміну А та вітамінів групи В. Саме тому кожен, без виключення, кулінар-професіонал повинен вміти готувати різноманітні страви з м’яса, правильно підбирати гарнір та соуси, оформляти готові страви та подавати їх, аби задовольнити найвибагливішого споживача.

Тож, ознайомившись з розмаїттям асортименту мʼясних страв та способів їх приготування, учні групи К – 29, маючи у своєму арсеналі практичні вміння та навички з первинної кулінарної обробки мʼяса та приготування напівфабрикатів з нього, приступили до наступного етапу свого професійного зростання. Відповідно до теми програми, на уроці виробничого навчання, кухарі взялися за приготування тушкованих страв та запечених мʼясних страв та підбір гарнірів та соусів до них. Учні готували азу, рагу, плов, гуляш, рулет картопляний з м’ясом, битки українські та яловичину в кисло-солодкому соусі. До виконання завдань учні підійшли відповідально та творчо, вирішуючи виробничі ситуації та опановуючи особливості кулінарного мистецтва. В результаті уроку, кожен учень став на крок ближчим на шляху до професійного вдосконалення.