Розмарин – магія смаку, користь напоїв з розмарину

Розмарин – магія смаку, користь напоїв з розмарину

Розмарин – це дивовижна трава з численними корисними для здоров’я властивостями. Розмарин покращує травлення та циркуляцію крові, надає енергії, діє як антиоксидант, а також зміцнює імунітет. Напої з розмарину також використовували як тонізуючий засіб. У Стародавньому Римі та Стародавній Греції його пили студенти, науковці і навіть політики – щоб день пройшов продуктивно. Раджу пити чаї та напої з розмарином.

Чай з розмарином

Чай з розмарином – це відмінний засіб для профілактики та лікування захворювань та боротьби з сезонною депресією. Його використовують для додання бадьорості та активізації розумової діяльності.

Готується чай просто: 1 ч.л. сушеної спеції заливається 1 склянкою окропу, настоюють 10 хвилин, проціджують через дрібне сито. Напій буде смачніше, якщо замість цукру додати в нього мед.

Узвар із сухофруктів та розмарину

Узвар – традиційний український напій, зварений із сушених фруктів. У сухофруктах міститься багато мікроелементів необхідних для здоров’я людини. Цей напій якнайкраще зміцнить імунітет людини, а розмарин посилить і розкриє смак сухофруктів, надасть узвару ідеального хвойного присмаку.

Готуємо узвар таким чином: сухофрукти добре промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою.

Доводимо до кипіння, додаємо цукор. Знімаємо з вогню і додаємо гілочки розмарину, порізані великими шматками. Закриваємо кришкою і даємо настоятися. Міцного всім здоров’я!