Укладання мозаїки – це стильно

Укладання мозаїки – це стильно

Любов та натхнення природою невичерпане джерело ідей для творчих особистостей. Екологічно чисті, нешкідливі для людини та прекрасні своїм різноманіттям, природні матеріали вдало застосовують для створення дизайну ще з давніх часів.  Фантазії дизайнерів сьогодення не мають меж, а на допомогу їм приходять лицювальники- плиточники, використовуючи такі звичні матеріали, як керамічна плитка, коврова мозаїка, скляна плитка або навіть дзеркала. Роботи лицювальника- плиточника – це прекрасне поєднання мистецтва надання поверхням естетичного вигляду.

Так і учні групи ШЛп-4 з професії «Штукатур, лицювальник-плиточник» втілили свої фантазії та уміння в життя, використовуючи керамічну плитку, таким чином доповнили інтер’єр коридору блоку майстерень другого учбового корпусу.

Учні створювали художні панно з колотої мозаїки та фризів. Під час виконання робіт учні використовували новітні матеріали сухої суміші сучасних фірм та укладали мозаїку облицьовуючи вертикальні поверхні керамічними плитками. При укладанні мозаїки використовувався прямий метод виконання настінних панно.  Перш за все цей метод створює особливе мерехтіння світла – це одна з основних особливостей мозаїки. Оригінальні декоративні елементи доповнили інтер’єр стін коридору та надали більш сучасний вид дизайну. А рівень майстерності учнів під час виконання таких робіт значно зросла.