Чи може любов тривати все життя?

Чи може любов тривати все життя?

Закоханість вічно тривати не може, вона згасає.

Любов тривати все життя може, але тільки в людей високого рівня розвитку. Тобто – це задоволення рідкісне і дороге.

А ось добрі і світлі відносини в парі – річ набагато більш реалістична, і, можливо, саме до цієї більшості розумних людей потрібно прагнути.

Що треба зробити, щоб любов тривала все життя? Але давайте дещо уточнимо. По-перше, йдеться про любов чи про закоханості? Закоханість нескінченно горіти не може. Зазвичай, закоханість – це три роки (або менше), далі організм звикає і хімія перестає діяти. Це яскраво доводить французький письменник Фредерік Бегбедер у своїй книзі «Кохання живе три роки», в якій висуває теорію про те, что відчуття закоханості пов’язані з відповідними гормонами. Перші 3 роки чоловік любить дівчину, наступні – свою молоду дружину, далі мадонну з немовлям, далі маму першокласника і прекрасну жінку. І так далі – аж до завзятою старенької, оточені зграйкою онуків.

Зміна соціальної ролі людини і зміна її внутрішнього світу дозволяє любові горіти все життя – за умови, що ця людина вміє любити. Як же навчитися любити? Є пари, у яких дуже хороші і стабільні стосунки один з одним, але про кохання вони не говорять. Чи означає це, що в них зникла любов? Зовсім ні, просто вони під словом «кохання» вбачають хороші відносини один до одного. Бо кохання – це теплі й добрі відносини між закоханими, бо турбота один про одного – основа любові.

Чи можна любити вічно? Звісно що так, але треба прикласти багато зусиль, щоб ваші стосунки тривали вічно. Якщо ви хочете зберегти кохання на все життя, то ви повинні піклуватися один про одного, підтримувати, бути терплячим й уважним до своїх коханих.

Яскравим прикладом є подружня пара, кохання якої стало всесвітньо відомим і ввійшло в історію як одна з найвеличніших закоханих пар, що зуміли довести своє кохання не тільки один одному, але й цілому світу.

Хто ж ці обранці долі? Перейди за посиланням і дізнайся сам!