Старші класи школи. Що далі?

Старші класи школи. Що далі?

Навчаючись в випускних класах кожен підліток стикається з проблемою вибору професії. Вибір майбутньої професії – це важливий крок, адже обравши своє ремесло людина присвячує йому все своє життя.

23 лютого 2021 року в рамках профорієнтаційної роботи майстри виробничого навчання ДНЗ «ОПЛ»  Васін В.М. та Полтавець Т.А. спільно з представниками Олександрійського міськрайоного центру зайнятості відвідали Новопразьке навчально-виховне об`єднання “загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – позашкільний центр” де зустрілися з учнями для спільної бесіди.

Для учнів 9-11класів майстри  в/н презентувати   професії  за якими проводиться підготовка кваліфікованих робітників в освітньому закладі. В дружній атмосфері майстри в/н намагалися допомогти учням навчитися думати, вибирати і діяти в оточуючому їх морі можливостей і при цьому розуміти і любити себе, близьких людей і цей світ. Адже неправильний вибір освітнього закладу і професії – це помилки ціною в частину, а іноді і в ціле життя. Страхи, недооцінка, переоцінка себе, упередження, кліше – це внутрішній світ багатьох старшокласників.  І не кожен із них розмовляє з рідними про свої мрії, життєві цілі  і про сенс свого життя. Не кожен навіть думає про це. Тому такі заходи допоможуть дитині знайти свій скарб – себе самого, власну справу і свою дорогу!!!