Ентоні Хопкінс: «Я люблю життя, бо ще стільки багато невідомого»

Ентоні Хопкінс: «Я люблю життя, бо ще стільки багато невідомого»

З 15.02.2021 по 19.02.2021 для учнів ліцею відбувся предметний тиждень з хімії, біології і екології.

В рамках проведення предметного тижня учні брали участь у VIII Всеукраїнській інтернет-олімпіаді «На Урок» (Зима 2021) з біології, тим самим перевірили знання з біології та долучилися до всеукраїнської біологічної спільноти.

Під час вивчення тем за навчальною програмою, багато цікавої інформації залишається поза межею уроку, тому до переліку заходів було включено відеосюжети про відомих вчених: «Менделєєв і відкриття», «Біографії знаменитих. Чарльз Дарвін», «Відкриття спадковості. Г.Мендель», «100 найбільших відкриттів  хімії» для учнів І – ІІІ курсів. Окрім того, для учнів ІІІ курсу було включено окремо відеосюжети «Матеріали для медицини. Зроблено в Україні» , «Мікробіологія. Зроблено в Україні», що безпосередньо стосується навчальної програми за відповідних розділів біології.

З метою закріплення навчального матеріалу учні пограли у інтерактивні ігри з біології на тему: «Будова клітини» і з органічної хімії: «Оксигеновмісні органічні сполуки». Онлайн-вікторини: з хімії «Відгадай сполуку» і з біології «Відгадай ім`я українського вченого».

Виховна година екологічного змісту професійного спрямування на тему: «Бережи природу для людського роду» для учнів групи АсЕл-6 (І курс), була спрямована на поглиблення екологічних знань, виховання відповідального ставлення учнів до екологічних проблем сьогодення і стосувався негативного впливу на навколишнє середовище автомобільного транспорту з бензиновим двигуном. Особливо важливе питання, що розглядалося – це альтернативні види транспорту, які все більше застосовуються в різних країнах світу.

Завдання заходів дали змогу учням найбільш максимально проявити свої знання та навички в умовах дистанційного навчання. А за мету тижня було виховання любові учнів до рідного краю, бережливого ставлення до природи, активізувати пізнавальну діяльність учнів, розширення і поглиблення їх знань з предметів хімії і біології.