Тиждень української мови та української літератури

Тиждень української мови та української літератури

Із  22.02.2021 по 26.02. 2021 року, під гаслом «Без усякої іншої науки ще можна обійтися, без знання рідної мови обійтися не можна» було проведено предметний тиждень з української мови та української літератури.

22 лютого учні переглянули відеосюжет: «Українська мова: 15 цікавих фактів». Учнів груп К-30, К-31, ШлП-5, АсЕл-5 та АсЕл-6 було зареєстровано на Всеукраїнську онлайн-олімпіаду «На Урок» (Зима 2021) з української мови та літератури, учасники олімпіади отримали сертифікати за участь.

23 лютого «Діалоги письменників в месенджерах», учні розширювали знання учнів, щодо історії деяких слів. Також, опрацьовували відеосюжет: «Леся Українка: невідоме про відоме» присвячений 150 річниці від дня народження письменниці та зареєстровано учнів до участі у Всеукраїнському конкурсі «150 імен Лесі Українки». Проведено он-лайн вікторину «Замасковані класики», на якій учні впізнавали письменників.

24 лютого проведені QR-ігри «Кращий знавець української мови та літератури», що дали змогу виконати завдання у формі гри з тем:«Наскільки добре ви знаєте українську поезію?», «Наголоси» (авторська гра), «Що ви знаєте про Івана Франка?» (авторська гра), «Лексичні помилки», Біографія Лесі Українки (авторська гра), особливу активність проявили учні груп АсЕл – 6 та АсЕл – 5. Крім традиційних форм навчання, проведенабитва мемів  «Створи свій мем!».

25 лютого, щоб визначитикращого знавця українських прислів’їв за смайлами, було проведено гру «Розшифруй закодовані прислів’я», а гра «Лінгвістичні смаколики» дала змогу учням добирати до запозичених слів українські відповідники, розшифровувати зміст фразеологізмів та шукати синоніми.

26.02.2021  активні учні взяли участь у І етапі Всеукраїнського відкритого марафону з української мови імені Петра Яцика. Загалом заходи тижня активізували учнівську спільноту, заохочували учнів до вивчення рідної мови, збагачували їх знання про мову, сприяли її популяризації трендовими технологіями та методиками навчання.