Слово письменника — величезна сила

Слово письменника — величезна сила

3-го березня відзначається Всесвітній день письменника (повна назва — Всесвітній день миру для письменника). « Уміти писати — те ж, що вміти плавати під водою, не задихаючись» – говорив Френсіс Скотт Фіцджеральд. Незважаючи на те, що професія письменника з’явилася багато століть назад, майстри слова отримали своє свято лише у 1986 році на засіданні 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу.

Це свято  відзначають не лише романісти, прозаїки, поети, й інші майстри слова. Його по праву вважають своїм журналісти, історики та блогери. У цей день вони збираються, щоб обговорити тенденції сучасної літератури, нагородити найталановитіших авторів, послухати нові вірші та уривки романів своїх колег. А ще своїм це свято можуть вважати всі ті, хто не уявляє свого життя без книг  та читання.

До цього дня ми підготували для вас цікаві та маловідомі факти  про письменників:

– Тарас Шевченко за своє життя написав 237 віршів і поем;

 – Олександр Дюма-батько — 420 романів;

–  Микола Гоголь працював над створенням «Мертвих душ» тільки стоячи;

– На написання роману «Майстер і Маргарита» Михайлу Булгакову знадобилося 12 років  Сьогодні в світі налічується біля 150-200 тисяч професійних письменників, які пишуть більш ніж 150 мовами. Відзначити це свято можна і вам, взявши до рук книгу  та поринути разом з героями у їхні пригоди, організувавши обговорення улюблених книг в сімейному  колі, або серед своїх друзів.