Швидко та гарно

Швидко та гарно

Оздоблення з шоколаду та мастики є не тільки вишуканими та смачними, а й мають нескладну технологію приготування. Вони підходять для оздоблення практично всіх кондитерських виробів та легко поєднуються.

Майбутні кондитери, здобувачі освіти групи К-28 відпрацьовуючи тему уроку виробничого навчання «Приготування напівфабрикатів для оздоблення кондитерських виробів» виготовляли прикраси з мастики та шоколаду. Для виготовлення оздоблень здобувачі освіти використовували мастику власного приготування. Готувати її дуже просто. Для цього потрібно розтопити  маршмелоу, додати вершкове масло, сік лимону або лимонну кислоту, цукрову пудру та замісити. А виготовити прикраси із шоколаду ще простіше. Темперуємо шоколад, викладаємо в кондитерський мішок і малюємо по трафарету.

Під час виконання навчально-виробничих робіт здобувачі освіти користувалися трафаретами, молдами, плунжерами, наборами інструментів для моделювання виробів з мастики. Майбутні кондитери отримали не тільки гарний результат, щодо готових виробів, але і справжню насолоду та задоволення від виконаної роботи та відповідно оцінки достатнього та високого рівнів.