Безпека в Інтернеті – цікаво про головне

Безпека в Інтернеті – цікаво про головне

Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє нам знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло нашого спілкування. І це стало можливим завдяки різноманітним інтернет чатам, сайтам та соціальним мережам. За останні роки Інтернет змінив життя людей. Він має свої позитивні сторони, але може також бути небезпечним. Багато матеріалів в Інтернеті мають протизаконний характер, а використання нечесних методів завдає шкоди людям та призводить  до порушення прав людини.

Проблема безпеки в Інтернеті актуальна, й говорити про неї треба постійно. І, ось, здобувачі освіти групи К-30 на класній годині з теми «Безпека в Інтернеті – цікаво про головне» ознайомилися та обговорили щодо важливості  вміти протидіяти небезпекам, які існують в інтернет-просторі та яких варто уникати та попереджати про це інших. Учні    долучилися до обговорення таких питань:
– кібер-атаки, кібербулінг, кібермисливці та інтернет-шахрайство;
– соціальна інженерія: як хакери використовують вразливих людей;
– як захистити себе при використанні Інтернету .
          На завершення учні ознайомились з 10-ма  золотими правилами безпеки в Інтернеті. Можливо такий корисний захід, як сьогодні – перша сходинка на шляху до захисту дітей .