Засідання методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу

Засідання методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу

Творчість, майстерність, досконалість, –

  це, насамперед, наполеглива праця.                                     В.О.Сухомлинський

У черговий раз колектив методичної комісії суспільно-гуманітарного циклу зібрався обговорити питання згідно плану роботи МК.

Перше питання на тему: «Інформатизація освітнього процесу – крок до розвитку навчальних здібностей здобувачів освіти на уроках суспільно-гуманітарних дисциплін» розкрив у розрізі свого предмета викладач історії Ковальчук О.Г. Він зазначив, що стан системи освіти сьогодні зумовлюється інформаційною революцією та зростанням обсягу знань, ускладненням і розширенням навчального матеріалу. Інновація в освіті – це результат творчого пошуку оригінальних, нестандартних рішень різноманітних педагогічних проблем, що забезпечують якісні діяльні, групові, ігрові, рольові, практико-орієнтовані, проблемні, рефлексивні та інші форми і методи навчання. А також, викладач перелічив ряд форм, методів та технологій, які стали у нагоді під час дистанційного навчання.

Лукомська І.О., заступник директора з НМР, проаналізувала роботу викладачів ліцею, щодо впровадження в навчальний процес нових засобів, технологій, які сприяють підвищенню показників рівня досягнень здобувачів освіти.

Змістовною була інформація викладачів української мови та літератури Гетьманець О.О. і Мітюшкіної А.В. та викладача зарубіжної літератури Павлютенкової Л.Г. про заплановані заходи, які були проведені в межах тижня та їх підсумки. Фінальною крапкою в засіданні методичної комісії став виступ викладачів, що атестуються у 2021 році, у формі презентації власного портфоліо з використанням мультимедійних технологій про їх роботу у міжатестаційний період.