РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Чемпіонат Європи з футболу 2020 року, або скорочено «Євро-2020»  – це 16-й чемпіонат Європи з футболу, який пройде з 11 червня по 11 липня 2021 року. За планами мав пройти у червні-липні 2020 року, але через пандемію COVID-19 у Європі змагання було перенесено на рік. Незважаючи на перенесення, чемпіонат збереже назву «Євро-2020».

Турнір відбудеться в 12 різних містах 12-и країн Європи. Фінальна гра відбудеться 11 липня 2021 року на стадіоні «Вемблі» у Лондоні.

Збірна України втретє поспіль зіграє на ЄВРО. Поки їй не вдавалося вийти в плей-офф. У своєму дебютному матчі на ЄВРО-2012 наша збірна поступалася Швеції після голу Златана Ібрагімовича. Але через три хвилини капітан синьо-жовтих Андрій Шевченко зрівняв рахунок блискучим ударом головою після подачі Андрія Ярмоленка. Нинішній головний тренер збірної України на цьому не зупинився і незабаром приніс своїй команді історичну перемогу, замкнувши навіс Євгена Коноплянки з кутового. Після фінального свистка по всій країні почалося грандіозне святкування.

Україна могла вийти до чвертьфіналу ЄВРО-2012 у разі перемоги над Англією в третьому турі, але гол Уейна Руні на початку другого тайму та груба помилка угорського арбітра Віктора Кашшаї, який не зарахував гол Марка Девіча у ворота збірної Англії, остаточно розбили наші мрії.

Українці пережили не менше розчарування через чотири роки, коли сенсаційно програли Північній Ірландії 0:2 і втратили шанси на вихід до плей-офф ЄВРО-2016 вже після другого туру.

Після чудового дебюту у фінальній стадії в 2012 році збірна України на ЄВРО більше не перемагала. То ж сподіваємось на яскраві перемоги синьо-жовтих у теперішньому турнірі. Вболіваймо за нашу команду разом!