«Сьогодні знавці історії, завтра її творці»

«Сьогодні знавці історії, завтра її творці»

В ліцеї у період з 05 травня по 07 травня 2021 року проходив тиждень історії. В рамках тижня були проведені різноманітні заходи.

Відеодайджест «Початок німецько-радянської війни», ознайомив із  історичними подіями та фактами, які ще недостатньо висвітлені у підручниках.

Онлайн-вікторина «Історична мозаїка» проводилася серед учнів І курсу, запитання якої стосувалися як подій Вітчизняної так і Всесвітньої історії.

Конкурс наукових есе «Публічне управління в історії української держави», дав змогу ознайомитися з думками ліцеїстів стосовно їх відношення до значення і ролі публічного управління в історії нашої держави. Найбільшу активність проявили учні груп К-30, К-31, ШлП-5.

Активні учні груп АсЕл-6, К-31, К-30 брали участь у Всеукраїнській олімпіаді освітнього проекту «На урок» Весна-2021.

Проведена онлайн-гра «Колесо історії», включала: 1-й тур «Розминка», що дав можливість виявити знання учнів із загальновідомих подій.; 2-й тур «Хто це» показав наскільки учні знають біографії видатних історичних особистостей; 3-й тур «Впізнай автора» підтвердив, що багато хто знає авторів популярних висловів; 4-й тур «Історичні головоломки», показав уміння учнів абстрактно мислити; 5-й тур дав змогу дізнатися про походження загальновідомих понять.

Конкурс кросвордів показав наскільки учні вміють втілювати свої знання, складаючи кросворди та онлайн виховна година до 9 травня «Пам’ятаємо – перемагаємо», дала змогу пригадати про історичні події, втрати та перемогу наших співвітчизників.

Крім того, учень групи К-30 Парамуд Артем посів ІІІ місце у Всеукраїнському учнівському конкурсі наукових есе «Публічне управління в історії української держави», став учасником півфіналу підсумкових онлайн-дебатів. Проведення тижня було спрямовано на збагачення знань учнів з Вітчизняної та Всесвітньої історії, розвитку логічного мислення, вміння працювати в команді, актуалізувати знання, виховання  у ліцеїстів інтересу до історії.