На порозі вступу в доросле життя

На порозі вступу в доросле життя

Дуже швидко пролетіли два роки навчання в Державному навчальному закладі «Олександрійський професійний ліцей» у здобувачів освіти групи

Кр-1 з професії «Кравець». Майбутні кравці дізналися багато нового та з усією старанністю опановували обрану ними професію, щоб з гідністю втілювати набуті знання та уміння у професійному майбутньому.

Згідно робочого навчального плану у здобувачів освіти відбулася державна кваліфікаційна атестація з професії кравець, кваліфікація 3 розряд, яка включає в себе виконання кваліфікаційних пробних робіт та захист дипломних робіт.

Під час виконання кваліфікаційних пробних робіт здобувачі освіти виконували роботи  різної складності, демонструючи набуті професійні знання та уміння, а також виробничі прийоми при пошитті виробів. Згідно переліку завдань кваліфікаційних пробних робіт  майбутні кравці виготовляли: постільну білизну, текстильні вироби столового асортименту, дитячий одяг, ламбрекени та штори, фартухи, спідниці, сукні, блузи, халати нескладних моделей. Невичерпну фантазію та естетичний смак демонстрували здобувачі освіти під час оздоблення виробів при використанні додаткової фурнітури (мережива, кособейок, оздоблювальних строчок та ґудзиків).

Майбутні кравці творчо підійшли до вибору моделей одягу для опрацювання дипломних робіт.  Хлопці представили членам державної кваліфікаційної комісії сучасні, модні чоловічі сорочки, а дівчата різноманітні сукні: літні з цікавими обробками горловини, типу «краплинка» та демісезонні класичні сукні  з довгим вшивним рукавом. Окрасою цих суконь стала сучасна фурнітура: довга застібка «тасьма-блискавка» та різноманітні яскраві «лейби».

Презентація дипломних робіт відбулася цікаво та творчо. Здобувачі освіти отримали гарні оцінки та залишилися задоволені позитивним результатом своєї роботи.

Члени державної кваліфікаційної комісії побажали випускникам подальшого професійного зростання, сміло крокувати життєвими дорогами та удосконалення професійної майстерності. Творчих успіхів та професійного визнання дорогі наші випускники!