Слідом за пам’яттю

Слідом за пам’яттю

Традиційно, 9 листопада у День української писемності та мови, дружній викладацький та учнівський колектив, а саме, група І курсу професії «Автослюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електрозварник ручного зварювання» та викладачі української мови та літератури – Гетьманець О.О. та Кобелєва В.В., приєдналися до написання XХI Радіодиктанту національної єдності наживо.

Автором тексту та читцем цьогорічного Радіодиктанту став культовий український письменник Юрій Андрухович. Науковою консультанткою проєкту була українська мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови Національного університету “Києво-Могилянська академія” і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України, Лариса Масенко.

Студію для написання диктанту для гостей було облаштовано в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського і в приміщенні Радіохабу Академії суспільного мовлення, де відомі українці писали диктант із дотриманням карантинних вимог. Також, з нагоди Дня української писемності та мови, в кабінеті української мови і літератури, була організована книжково-ілюстративна виставка «Я розмовляю українською мовою», члени літературного гуртка «В чарах слова» презентували свої власні твори «Перші проби пера».