ХХІІ Міжнародний конкурс української мови ім. Петра Яцика

ХХІІ Міжнародний конкурс української мови ім. Петра Яцика

9 листопада 2021 року в Державному навчальному закладі «ОПЛ» відбулося урочисте відкриття ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика – у День української писемності та мови, що також є Днем Нестора Літописця.

 Сьогодні українська мова – це не просто один із зв’язуючих ланців, який будує нашу націю; сьогодні українська мова – це мова нескореної нації, яка відстоює свою гідність та незалежність.

    У І етапі Конкурсу брали участь талановиті здобувачі освіти І-ІІІ курсів, а саме: Абакумова Анна, Китаєва Інга, Орєхова Юлія, Бульдович Дмитро (І курс, групи АсЕл-7, К-32), Гетун Олексій, Золотар Владислав (ІІ курс, група АсЕл-6), Єлісєєва Людмила, Красна Діана, Кривенда Єва (ІІІ курс, група К-30).       Насамкінець, хочеться нагадати, що вперше Конкурс ім. Петра Яцика був проведений у 2000 році, маючи на меті піднесення престижу української мови серед молоді та утвердження її державного статусу. Відтоді Конкурс відбувається щорічно, відзначаючи кращих знавців української мови з-поміж здобувачів освіти, студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів як України, так і зарубіжних країн.