«Молодь проти насильства!»

«Молодь проти насильства!»

Проблема насильства стала невідкладною проблемою сьогодення. Дослідники різних країн засвідчують закономірність зв’язку між переглядом насилля на телебаченні та наступною поведінкою дитини. Також відмічена висока відмінність між самооцінкою моделі насильства і агресивністю дитини.

Дослідники застерігають і проти надмірного захоплення учнів комп’ютерними іграми. Крім позитивної пізнавальної ролі, вони справляють негативний вплив на фізичне та психічне здоров’я підлітків, на розвиток їх агресивності.

Учні групі ШЛП-7 долучились до пізнання проблеми насильства  під час виховної години «Булінг серед учнів», де учні дізналися про негативний вплив і наслідки насильницьких дій стосовно однолітків. Переглянули і обговорили фільми «Булінг серед дітей, або найрезонансніші історії», «Будь розумницею», що викликало в учнів обурення і критику на адресу учасників фільмів. Учні самі наводили приклади з відеороликів про жорстокість і безсердечність підлітків,  аналізували, робили висновки. Будуймо сім’ї і простір навколо себе без насильства!